01 november 2023

Twee hedendaagse kunstenaars houden atelier bij Rembrandt thuis

(Amsterdam, 21 september) Na een succesvolle eerste editie van Rembrandt Open Studio in 2020 met kunstenaars Iriée Zamblé (NL, 1995) en Timothy Voges (Curaçao, 1993) – en het tijdelijke tattoo-atelier van Henk Schiffmacher (NL, 1952) en Tycho Veldhoen (NL, 1978) deze zomer, zullen dit najaar weer twee hedendaagse kunstenaars aan het werk gaan bij Rembrandt thuis. Abul Hisham (IN, 1987) en Guy Vording (NL, 1985) houden gedurende anderhalve maand atelier in Museum Rembrandthuis. Hisham en Vording hebben net als Rembrandt een geheel eigen stijl en eigenzinnige blik op de wereld. Ook zijn beide kunstenaars, net als Rembrandt, echte verhalenvertellers. In één beeld weten ze een herinnering, maatschappijkritiek, situatie of karakterschets te vangen.

Met Rembrandt Open Studio grijpt Museum Rembrandthuis terug op zijn eigen geschiedenis. Al in de zeventiende eeuw was Rembrandts huis een creative hub: een plek waar Rembrandt en zijn leerlingen elke dag kunst maakten. Nu, 400 jaar later, krijgen kunstenaars weer de kans om in Rembrandts huis te werken. De studio is in het museum en biedt bezoekers de mogelijkheid om dichter bij het maakproces van hedendaagse kunst te komen en kennis te maken met een nieuwe generatie getalenteerde makers.

Rembrandt Open Studio met Abul Hisham en Guy Vording vindt plaats van 1 oktober t/m 15 november 2023 in Museum Rembrandthuis.

Abul Hisham:Being given the opportunity to interact more with the visitors will be a new experience for me, one that I look forward to: I like to meet and talk to people, and I'm happy that I'll be able to show them my practice personally.

Guy Vording: ‘Ik geloof dan dat een verblijf in het Rembrandthuis − met zijn geschiedenis, zijn bewoners en het publiek − mijn werk nog meer zal beïnvloeden. Ik kijk ernaar uit om dat spel, die uitwisseling aan te gaan. Als een student die zich laat leiden door de meester.'