12 februari 2024

Ets in de voorjaarsvakantie bij Rembrandt thuis

Ets in de voorjaarsvakantie bij Rembrandt thuis!

(Amsterdam,12 februari) Wil je leren hoe Rembrandt schilderde en etste? Kom dan in de voorjaarsvakantie naar Museum Rembrandthuis. In de etsworkshops van het museum mag je zelf aan de slag. En er is nog veel meer te beleven. In het atelier van één van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis laten museumdocenten zien hoe je verf maakt en op de etszolder maken ze voor je neus een ets op een echte etspers. Ook speur je met Rembrandts hond Kwast door het museum en ontdek je hoe Rembrandt leefde en wat hij verzamelde. 

Gratis voor mensen met een stadspas! 

Museum Rembrandthuis is alle dagen van de vakantie open van 10.00 tot 18.00 uur.

Etsworkshop - Jouw Rembrandt

Rembrandts etsen zijn wereldberoemd. In Museum Rembrandthuis mag je zelf aan de slag met een eenvoudige manier om een ets te maken! Tijdens onze workshop "Etsen bij Rembrandt thuis" stap je in de schoenen van Rembrandt. Je kunt je eigen draai geven aan een ets uit de collectie van het museum door te experimenteren met de drogenaaldtechniek en je maakt een afdruk in diverse kleuren! Op de grote etspers druk je twee prenten af, die je na afloop mee naar huis mag nemen.

Verf- en Etsdemonstraties

In Rembrandts atelier ontdek je hoe hij zijn verf maakte en welke spullen hij hiervoor gebruikte – van giftig lood en knalrode luizen, tot geurende lijnzaadolie en zelfs varkensblazen! Natuurlijk kunnen kinderen ook zelf aan de slag te gaan, zoals zelf verf mengen op de mengsteen en verf aanbrengen op een schildersdoek. Op de etszolder krijg je stap voor stap te zien hoe Rembrandt zijn etsen maakte. Helemaal leuk: op een van zijn etsen staat Kwast! En iedereen krijgt een afdruk mee naar huis.

  • Verfdemonstraties: 17, 19, 21, 23, 25 februari
  • Etsdemonstraties: 18, 20, 22, 24 februari
  • Tijden: Tussen 10.30 uur en 15.30 uur.
  • Taal: Nederlands- en Engelstalig
  • Reservering niet nodig
  • Gratis

Multimediatour

Kinderen kunnen alleen, of samen met hun ouders/begeleiders op zoektocht door het museum om Rembrandt te helpen zijn grootste schilderij ooit te maken. Ze worden op deze zoektocht geholpen door Kwast, Rembrandts hond.

Kwast is een beetje een ondeugende hond want eigenlijk moet hij buiten op de binnenplaats blijven, maar soms laat een van de dienstmeisjes hem binnen en kan hij lekker rondsnuffelen in het huis. Een ideale rondleider en speurder dus! 

Multimediatour is gratis en voor kinderen van 5 jaar - 10 jaar