Contact

Nergens ter wereld kom je dichter bij Rembrandt dan in Museum Rembrandthuis. Wij willen de wereld inspireren met Rembrandt, zijn werk en zijn leven. Hier, in hartje Amsterdam, woonde en werkte hij negentien jaar lang. Het huis waar hij vol ambitie begon, maar dat hij door financiële problemen moest verlaten. Bijna 400 jaar later is Museum Rembrandthuis het enige museum ter wereld dat volledig is gewijd aan Rembrandt.

 

Persbezoek

Ben je journalist, blogger of fotograaf en wil je Museum Rembrandthuis bezoeken voor een artikel, opnames maken of een van onze medewerkers interviewen? Je kunt een persbezoek minimaal drie werkdagen van tevoren aanvragen door te mailen naar onze Press Office: press@rembrandthuis.nl.

 

Journalisten en bloggers zijn welkom tijdens openingstijden van het museum (10-18 uur). Filmen en fotograferen is alleen toegestaan op werkdagen voor openingstijd (8 – 10 uur). Alle persbezoeken zijn uitsluitend mogelijk na aanmelding en schriftelijke toestemming van de Press Office.

 

Onze kassamedewerkers kunnen geen perskaarten of andere mediapassen accepteren om gratis toegang te verlenen. De afdeling Press Office behoudt zich het recht voor verzoeken tot persbezoek niet te honoreren.

Voorwaarden
  • Accreditatie wordt bevestigd per e-mail. Op vertoon hiervan ontvang je bij de kassa van het museum één gratis toegangskaartje. Neem een geldig legitimatiebewijs en/of perskaart mee bij het bezoek. Onze medewerkers kunnen er naar vragen.

Filmen en fotograferen

  • Fotograferen is enkel zonder flits toegestaan.
  • De (digitale) opnamen mogen alleen worden gebruikt voor redactionele artikelen over Museum Rembrandthuis in kranten en tijdschriften, voor TV-programma’s en op websites, of naar aanleiding van de bijbehorende tentoonstelling, aanwinst of gebeurtenis in Museum Rembrandthuis. De eigenaar van gefilmde of gefotografeerde kunstwerken dient altijd te worden vermeld. Duplicatie en commercieel gebruik zijn niet toegestaan. Bij tentoonstellingen: gebruik van beeldmateriaal is alléén toegestaan gedurende de looptijd van de tentoonstelling.
  • Filmaanvragen duren ongeveer vier weken, download hier het protocol.

Contact

Museum Rembrandthuis

Press Office

E: press@rembrandthuis.nl

T: +31 (0)20 520 04 00

www.rembrandthuis.nl

 

Waar vindt u ons

Museum Rembrandthuis
Jodenbreestraat 4
1011 NK, Amsterdam